Diyarbakır Haber
HV
28 MART Perşembe 15:28

Tezgahtarlıkta Yaptım, Sokakta Gazetede Sattım

Müzik ve eğlence dünyasında trendleri belirleyen isimlerin başında gelen ünlü iletişimci Özgür Aras'ın sunumuyla gerçekleşen, kralmuzik.com.tr'de, iTunes ve Spotify Podcast platformlarında ve Kral Pop Radyo ‘da yayınlanan "Özgür Aras'la Baş Başa"nın bu hafta ki konuğu uzun yıllar beraber çalışan Berkay oldu. Özgür Aras ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Berkay, çok özel açılamalar yaptı.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 17-11-2022 20:41   Güncelleme : 17-11-2022 20:41
Tezgahtarlıkta Yaptım, Sokakta Gazetede Sattım

Boyum 1.75 Ama Sahneye Çıkınca 2.30 Oluyorum!

Berkay, adının önüne “İyi bir şarkıcı” cümlesinin gelmesini tercih ettiğini söyledi. İşini severek yaptığını söyleyen Berkay, boyunun 1.75 olduğunu ama sahneye çıkınca boyunun 2.30 olduğunu söyledi. Berkay; “İşimi severek yaptığım için oradaki mutluluğun ve huzurun, yıllardır aynı ekiple çalışmanın verdiği güven işi büyütüyor. O da insanlara bu şekilde yansıyor olabilir. “ dedi.

 

Maddi İmkansızlıklardan Konservatuarı Bitiremedim!

Berkay, müzik serüvenin nasıl başladığını da şu sözlerle anlattı. Berkay; “Bir arkadaşımın doğum gününe gitar çalıp, şarkı söyleyen bir iki arkadaşımız vardı. Onlar çalıp söyleyince bende onlara eşlik ettim. Ben eşlik edince onlarda çok şaşırdı. Sonra onlarla şarkı söylemeye başladım. Bu şekilde başladım. Sonra ben gitar çalmayı öğrendim ve şarkı söylemeye başladım ve bu şekilde ilerledi. Ben bu işin eğitimide aldım. İki konservatuar kazandım ama o zamanki maddi imkanlardan okullarımı bitiremedim. O dönem okula ayıracağım zaman bana lükstü çünkü para kazanmak zorundaydım. Zaten okulda okumak içinde para kazanmak zorundaydım. Bunu birlikte denedim ama biraz zorlandım. “ dedi.

 

Tezgahtarlıkta Yaptım, Sokakta Gazetede Sattım!

Berkay, kariyerine başladığı yıllarda çok zorluklar çektiğinide anlattı. Berkay; “Çok fazla zorluklar çektim. Üniversiteyi kazandığım yıllarda 3 kişi aynı evde kalıyorduk ama kirayı ödeyemiyorduk. Çok yoklukta çektim. Tezgahtarlık, yaptım, sokakta gazete de sattım. Yapmadığım iş kalmadı. 4 yıl boyunca her hafta İstanbul’a gelebilmek adına bu tarz işler yapıp, para biriktirip İstanbula’a gidip 1 gün kalabiliyordum. Çünkü param buna yetiyordu. 4 yılım böyle zor geçti.” dedi.

 

Tırnakların Kopsa, Dişlerinle Tutunmaya Çalışacaksın!

Berkay, gençlere kariyerleri açısında da önerilerde bulundu. Berkay; “Hedefine yapışacaksın, kitleneceksin asla bırakmayacaksın. Tırnaklarım kopsa, dişlerinle tutunmaya çalışacaksın. Bir şekilde bırakmayacaksın. Muhakkak istediğin şeyin peşinden koşmalı ve fedakarlık yapmak zorundasın. Benim tek söyleyeceğim şey kendilerini eğitmeleri ve hedeflerine kitlenmeleridir. dedi.

 

Vücudumda 50 Döveme Var!

Şükretmekle İlgili Çok Dövmem Var!

Benim Hayat Mottomda Şükretmek Var!

Dövmelerim hepsinin bir anlamı olduğunu söyleyen Berkay; “Hayatımda sevdiğim şeyler var orda... Kızlarımın ilk doğduğu gün ki ayak izleri gibi eşimin adı gibi ailemin adı gibi... Ama ana tema bunların dışında şükretmekle ilgili çok dövmem var. Çünkü benim hayat mottomda şükretmek var. “ dedi.

 

Yüzde Yirmi İyi Müzik Yapıyor Yüzde Seksen Çok Kötü Müzik Yapıyor!

“Günümüzde iyi müzik yapılıyor mu?” Sorusuna ise Berkay, sektörde şu anda yüzde yirmilik kısmın iyi müzik yaptığını fakat yüzde seksenlik kısmın ise çok kötü müzik yaptığını söyledi.  Berka; “Popüler kültürün dayattığı müzik tarzları var. Aralarında çok iyileride var. Ama bu yüzde yirmilik bir bölüm. Diğerleri ise çok kötü. Çünkü ortada bir müzik yok. Umarım bu dönemde geçecektir.” dedi.

 

Ben Zor Bir Adamım!

Berkay, zor bir adam olduğunu çünkü işinde çok titiz olduğunu da anlattı. Berkay; “Çok titizimdir o yüzden de çok zorumdur. Çünkü iş saati iş ve işin olması gerektiği koşullarda işi severim ve titizimdir. Bu mükemmeliyetçilik beni yoruyor ve keşke bir tane daha benden olsa diyorum. “ dedi.

 

Daha Sakin ve Daha Mantıklı Bir Adam Oldum!

Berkay, Eşi Özlem Ada Şahin’in ve kızlarının kendisini nasıl değiştirdiklerini programda şu sözlerle anlattı; “Çok daha sakin ve çok daha mantıklı bir adam oldum. Eskiden daha deli doluydum. Ben Çok şanslıyım kızlarım bana düşkün. Çok mutluyum. Kız babası olmak zor mu ama bilmiyorum ilerleyen dönemlerde göreceğiz” dedi. Berkay, programda Baba Berkay ve sahnedeki Berkay’ı da şu sözlerle anlattı. Berkay; “Sabah saat 8.30’da kalkıyorum. Çocuklarla kahvaltı yapıyorum. Okula götürüyorum, parka götür oyun oynat falan... Sonra akşam oluyor giyiniyorum çıkıyorum beşbin kişiye şarkı söylüyorum” dedi.

 

Ben Lüks Düşkünü Değilim!

25 Yıldır Kendi Paramı Kendim Kazanıyorum!

Berkay, hakkında lüks düşkünü tarzından çıkan haberlere de açıklık getirdi. Berkay; “Hayır değilim ama yaklaşık 22 yıldır kendi parasını kendi kazanan kendi evinin kriasını kendi ödeyen sevdiklerine ailesine yardım eden birinin çok çalışarak çok fedakarlık yaparak elde ettiği parayı da dilediği gibi harcamaya hakkı var. Dolayısıyla istediğini giyip, istediğimi takmak, istediğim arabaya binmek benim özgürlük alanım. “ dedi.

 

Güç Zehirlenmesi Yaşıyorlar!

Berkay sektörde çok yakın arkadaşının olmamasının sebepleride anlattı. Berkay; “Aslında çok kişiyle görüşüyorum ama belirli kişilerin bir dönem sonra güç zehirlenmesi yaşadığını düşünüyorum. Çok sevdiğim arkadaşlarım var. Ama genelinde kendim görüşmeyi tercih etmediğim bir kitle var.” dedi

 

Yeni Şarkılar Aralık ve Şubat’ta!

Hazırda bekleyen çok şarkısının olduğunu söyleyen Berkay, bunun için doğru

zamanı beklediğini söyledi. Berkay, Aralık ve Şubat ayında yeni şarkılarından iki tanesini sevenleriyle buluşturmayı planladığınının müjdesini verdi.

AdminAdmin

YORUMLAR