Diyarbakır Haber
HV
29 MART Cuma 01:01

Altun: Netenyahu başarısız lider!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Netanyahu'nun külliyen başarısız bir lider olarak tarihe geçeceğini öne sürdü.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-03-2024 15:42
Altun: Netenyahu başarısız lider!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Netanyahu'nun külliyen başarısız bir lider olarak tarihe geçeceğini öne sürdü.

 - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun yalanları, aldatmaları, asılsız ithamları ve gündemi değiştirme çabaları sonuçsuz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, Netanyahu'nun suçlarını örtbas etmek için Türkiye'ye saldırdığını belirtti.

Masum sivillere karşı işlediği katliamları gizleyebilecek hiçbir yalan, dezenformasyon ve aldatmanın olmadığını ifade eden İletişim Başkanı Altun, "Zaten tarih onu hem bölgemizi hem de kendi ülkesini felakete sürükleyen bir lider olarak yazdı." açıklamasını yaptı.

Ülkesi için, barış ve refah uğruna canı dâhil her şeyini feda eden liderlerin olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, "Bu liderler halklarının yaşamlarını iyileştirmek ve komşularıyla iyi ilişkiler kurmak için gece gündüz çalışırlar. Omuzlarındaki tarihi yükün farkında olarak küresel meselelerde hakikatin ve adaletin yanında yer alırlar. Türk halkı olarak sahip olmaktan gurur duyduğumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu liderlerden biridir." değerlendirmesinde bulundu.

Bir de bencil siyasi amaçları uğruna evrensel insani değerler ve edep dâhil her şeyi feda edenlerin olduğunun altını çizen İletişim Başkanı Altun, "Bu liderler işgalleri altında yaşayanların hayatlarını mahvetmeye yönelik planlar yapmak için gece gündüz çalışırlar. Bölgelerinde sürekli istikrarsızlığa, çatışmaya, savaşa neden olurlar. Kendilerinden başka kimsenin refahını umursamadıkları için bu adaletsizliği sürdürürler. Ülkesinin yüz karası olan Netanyahu işte bu liderlerden biridir." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun vicdansız savaş kabinesi küresel güçlerden ne kadar destek alırsa alsın, bölgede barış ve istikrar umutlarını boşa çıkaran külliyen başarısız bir lider olarak tarihe geçeceğini belirten İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Netanyahu ve hükûmetinin yürüttüğü etnik temizlik nedeniyle Filistinliler çok acı çekti ve çekmeye de devam ediyor. Tüm gücümüzle bu politikalara karşı çıkmaya devam edeceğiz. Onun yalanları, aldatmaları, asılsız ithamları ve gündemi değiştirme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Bizler Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Filistin'de hakikati, adaleti ve sömürgeciliğin ortadan kaldırılmasını kararlılıkla destekleyeceğiz. Adil ve nihai bir çözüm olacağına inandığımız iki devletli çözüm için çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizle tam dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz."

AdminAdmin

YORUMLAR