Diyarbakır Haber
HV
28 MART Perşembe 22:01

EHF EURO 2024'te dünya rekoru kırıldı

EHF Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın Düsseldorf kentinde dünya seyirci rekoru kırılan açılış maçları ile başladı.

SPOR
Giriş Tarihi : 11-01-2024 12:05
EHF EURO 2024'te dünya rekoru kırıldı

EHF Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın Düsseldorf kentinde dünya seyirci rekoru kırılan açılış maçları ile başladı.

- EURO 2024'te Fransa ile Kuzey Makedonya'nın, Almanya ile İsviçre'nin karşılaştığı açılış maçları, futbol stadyumundan hentbol salonuna dönüştürülen MERKÜR Spiel-Arena'da oynandı. Fransa'nın, Kuzey Makedonya'yı 39-29 mağlup ettiği, Almanya'nın da İsviçre'yi 27-14 mağlup ettiği karşılaşmaların oynandığı dev salonda 53.586 kişi ile hentbolda dünya seyirci rekoru kırıldı.

EURO 2024'te 24 ülke hentbol milli takımı mücadele ediyor. Düsseldorf'taki açılış gününün ardından şampiyona, Berlin (A ve D grupları), Mannheim (B ve E) ve Münih'te (C ve F) grup maçları ile devam ediyor.

Köln'deki LANXESS Arena’da 28 Ocak'ta oynanacak final maçı ile birlikte 65 karşılaşma yapılacak olan turnuva ile EHF EURO tarihinde ilk kez bir milyondan fazla taraftarın hentbol salonlarında maçları izlemesi bekleniyor.

Maçlar beINsports ile sportstv'den canlı yayınlanıyor

EURO 2024’te oynanan karşılaşmalar TV’de yüzden fazla ülkede canlı yayınlanıyor. Ülkemizde de ise beINsports ile sportstv ekranlarından hentbol severlerin canlı yayınla izleyebileceği müsabakalar, ayrıca EHF TV’den de online olarak izlenebiliyor.

EURO 2024 ile ilgili Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Michael Wiederer, "Bu, Erkekler EHF EURO 2024 için rüya gibi bir başlangıç. Bir dünya rekoruyla başlamak, bugüne kadarki en büyük Erkekler EHF EURO'su olma özelliğini taşıyor. Avrupa Hentbol Federasyonu'nun hedefi, EHF EURO ürününü her yıl geliştirmek ve bu turnuva, hentbolda nelerin mümkün olduğunu göstermek için bir şablon görevi görecek" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR