Diyarbakır Haber
HV
29 MART Cuma 09:12

İlham Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan Tepkisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın Ermenistan'da intikamcı güçleri teşvik ettiğini belirterek tepki gösterdi. 

DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-11-2023 08:35
İlham Aliyev'den Fransa'ya Ermenistan Tepkisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın Ermenistan'da intikamcı güçleri teşvik ettiğini belirterek tepki gösterdi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Bağlantısızlar Hareketi tarafından "Sömürgeciliğin sonlandırılması: Kadınların Güçlendirilmesi ve Haklarının Genişletilmesi" konulu uluslararası konferansa mesaj gönderdi. Aliyev mesajında, "Azerbaycan, sömürgeciliğin devam etmesinden, özellikle de sömürge bölgelerindeki kadın ve çocuk haklarının apaçık ihlalinden büyük endişe duymaktadır. Halihazırda 13 denizaşırı bölgeyi sömürgesi olarak kontrol eden ve dünya çapında farklı kıtalarda bulunan eski sömürgelerinin iç işlerine müdahale eden Fransa, uluslararası kuruluşların ve bağımsızlık mücadelesi veren halkların uzun yıllardır taleplerine rağmen yeni sömürgecilik politikasını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

"Fransa, bölgemizde yeni savaşların başlamasına zemin hazırlıyor"

Fransa'nın ayrıca Güney Kafkasya'yı istikrarsızlaştırdığına dikkat çeken Aliyev, "Fransa, ayrılıkçı eğilimleri ve ayrılıkçıları destekleyerek sadece geçmiş ve şimdiki sömürgelerini değil, bölgemiz olan Güney Kafkasya'yı da istikrarsızlaştırıyor. Fransa, Ermenistan'ı silahlandırarak militarist bir politika uyguluyor, Ermenistan'da intikamcı güçleri teşvik ediyor ve bölgemizde yeni savaşların başlamasına zemin hazırlıyor. Fransa aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olma statüsünü kötüye kullanarak taraflı ve ön yargılı politikasını sürdürmekte, çeşitli bölgelerde jeopolitik entrikalara girişmekte, Batılı örgütleri diğer devletler üzerinde baskı aracı olarak kullanmaya çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR