Diyarbakır Haber
HV
29 MART Cuma 08:48

Tuzla'da 10 Kreş Alanı Olan İBB'den Yeşil Alan Katliamı

Tuzla’da içinde spor alanları, park ve sosyal donatı fonksiyonları olan yeşil alanda İBB talanı.  İstanbul Büyük Şehir Belediyesi araçları tarafından yeşil alanda talan başladı. İçinde spor sahaları ve yeşil alan olan bölgede, İBB yeni bir yeşil alan katliamına imza atıyor. 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2024 16:23
Tuzla'da 10 Kreş Alanı Olan İBB'den Yeşil Alan Katliamı

Tuzla’da içinde spor alanları, park ve sosyal donatı fonksiyonları olan yeşil alanda İBB talanı. 
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi araçları tarafından yeşil alanda talan başladı. İçinde spor sahaları ve yeşil alan olan bölgede, İBB yeni bir yeşil alan katliamına imza atıyor. 

Kreş Yalanı Yeşil Alan Talanı

İmamoğlu göreve geldiği günden beri İBB olarak Tuzla’ya bir tek yeni park kazandırmazken, bölgede merkez durumda bulunan yeşil alan ve parkın etrafını kapatarak başlattığı yıkım bölgede büyük tepki çekti. Gelen tepkilere rağmen devam eden çalışmalar için sesini yükselten bölge sakinleri yıkık ve yeşil alan katliamının bir an evvel durdurulmasını istedi. 

10 KREŞ ALANI OLAN İBB YEŞİL ALANI YOK ETTİ

İmamoğlu’nun 2019 vaatleri arasında yer alan ve yılan hikayesine dönen kreş bilmecesi yeşil alan katliamının maskesi oldu. İBB adaylığı sürecinde Tuzla ziyaretlerinde ve mitinglerde vaatlerde bulunan İmamoğlu, bu vaatlerin hiçbirini yerine getirmedi. 

Daha öncede kreş yapma iddiasıyla spor alanı statüsündeki bir alanda uygulama yapma çalışması deneyen ancak hiçbir somut adım atmayan İBB yönetimi, halihazırda kreş yapmaya uygun 10 adet alan varken yeşil alanda yıkım başlattı. 
Kreş konusu ile ilgili daha öncede asılsız polemiklere imza atıp bir tek kreş için gerçek bir adım atmayan İBB, sadece günlük siyaset ile göz boyamaya çalışıyor iddiası Tuzlalılar tarafından tekrar hatırlatıldı. 

Seçim vaatleri arasında yer alan 150 mahalleye 150 kreş vaadinin yerine getiremeyen İBB yönetimi, kreş alanı yapma iddiasıyla yeşil alan ve park olan bölgede iş makinalarıyla çalışma başlattı. Kreş iddiasıyla başlatılan yıkıma büyük tepki gösteren bölge sakinleri, 5 sene boyunca tutulmayan tüm vaatlerin, ve şimdi mahallelerinde yapılan yeşil alan katliamının hesabını sordu. 
Kreş sorunu için kalıcı çözümler yerine sadece beklemeyi seçen İmamoğlu, seçim arifesinde göstermelik çalışmalar ile göz boyamaya çalışırken olan Tuzlalıların yeşil alan ve parklarına oldu. İBB yönetimine çağrıda bulunan Tuzlalılar kıyımı ve yıkımı durdurun çağrısı yaptı.

 

Kaynak: Türkiye Haberi

AdminAdmin

YORUMLAR