Diyarbakır Haber
HV
28 MART Perşembe 13:05

Başkan Keleş, Her şeyin sorumlusu tek adam rejimidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yaşanan felaketlerin sorumlusunun tek adam rejimi olduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-02-2023 12:25   Güncelleme : 17-02-2023 12:25
Başkan Keleş, Her şeyin sorumlusu tek adam rejimidir

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde iktidarın enkaz altında kaldığını ifade eden Keleş, “Asrın felaketi, asrın cinayetidir, asrın ihanetidir, asrın beceriksizliğidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 81 ilde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem ile ilgili eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’de parti binasında düzenlediği basın açıklamasında acının tarifsiz olduğunu, deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

6 Şubat’ta yaşanılan depremin ardından Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, ‘Bu felaketi dayanışma içinde aşacağız’ diyerek yola çıktıklarını ifade eden Başkan Keleş, “ O günden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma içerisinde bulunuyoruz. Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, yağma, hırsızlık; "devlet nerede" sorusunu gündeme getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak, Sayın Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı şekilde, bir kez daha söylüyoruz. Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir. İktidar başkanlık sistemini getirmiştir. Tek adam rejimi devleti felç etmiştir. Devlet yönetilemez bir hale getirilmiştir. Tüm bu yaşadıklarımızın baş sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir.” dedi.

Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidarın depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamadığını söyleyen Keleş, “ En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır.. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır. Bununla da kalmayıp soru soran gençler, gazeteciler, bilim insanları gözaltına alınmıştır. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır. Genel Başkanımızın "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın" çağrısıyla iktidar geri adım atmak zorunda kalmıştır. Daha da acısı iktidardakiler, beceriksizlik ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara "kader planı" diye anlatmaya yeltenmişlerdir.” Onlara göre halkın kader planında molozlar, donarak can vermek; Erdoğan'ın ve şurekasının kader planında ise ışıltılı hayat ve saraylar vardır. Tüm bu rezaletler yetmezmiş gibi iletişim Başkanlığı devreye sokularak; "Asrın Felaketi" adı altında iletişim kampanyası başlatmışlardır. Bölgede arama kurtarma faaliyetlerini koordine edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleştirme çabasıdır.” diye konuştu.

Türkiye için asrın felaketinin tek adam rejimi olduğunu aktaran Keleş, “Açıkça ifade etmek gerekirse Erdoğan'dır. Asrın felaketi, asrın cinayetidir, asrın ihanetidir, asrın beceriksizliğidir. Yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir. Kurtarma çalışmalarındaki beceriksizlikleri yetmezmiş gibi tek adam rejimi şimdi de üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışmaktadır. Sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Üniversiteler derhal açılmalı öğrenciler yurtlarına dönmelidir. Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planlan yapmaktadır Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir. Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz:  Seçimler zamanında olacaktır.” şeklinde konuştu.

Keleş, “Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile karan Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de, YSK'nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu tür bir girişimi bu şekilde ele alacağız. AKP Genel Başkanının "bana 1 yıl daha verin" mesajı hiçbir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıl vermiştir. Artık bu saatten sonra halkın kendisine verecek değil 1 yıl, 1 saati bile kalmamıştır. Deprem, bu köhnemiş zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de yıkımı olmuştur. Türkiye'nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır. Halkın oylarıyla ülkenin başına felaket gibi çöken bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Arna sadece iktidarı değiştirmek yetmez. AsıI değişmesi gereken tek adam zihniyetidir. Açgözlülük, hırs, kibir zihniyetini temelinden kazıp atacağız. Bu zihniyet değişimi iktidar değişiminin temel taşları olacaktır. Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle, doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye'yi hızla toparlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yeni biz çizgi çizerek yola çıkacaklarını belirten Keleş, “Yeni bir çizgi çekeceğiz.  Halkımıza mezar olan çürük rant düzeni bir yana, temiz ve ferah bir yana. Bir avuç çeteyi zenginleştiren sistem bir yana, vatandaşı için çalışan devlet bir yana. Hırsızlık ve bencillik bir yana, birlik ve insanlıktan yana olma bir yana. Bizim tarafımız net. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız. Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sığınacağız.  Akla ve bilime uyacağız. Refah dolu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR